sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Uusia vanhoja kaavoja

 Kun on lähtenyt sille tielle, että ei voi ostaa kuin kankaita, jotka vie jalat alta, hiljenee blogikin kummasti. Muutama kangas on säväyttänyt, tutisuttanutkin jalkoja, mutta ei ollut sellainen, että olisi pakko saada. Kaavoja sen sijaan en voi vastustaa. Niitä onneksi on tarjolla sen verran harvoin, että voi huoletta ostaa, jos löytää.

 Nämä takinkaavat on ollut mulla jo pidempään. Kirpparilla odottaisi ruskea villakangaskin, joka olisi tähän malliin aivan mainio. (Tosin sen jälkeen enää tarvitsisi lapselle lapun kaulaan ja voisi saada väkevän mielleyhtymän sota-ajan Suomeen.) Olisi minulla pari muutakin kangasta (omasta varastosta) katsottuna, joista takin voisi tehdä. Kuten kuvan yläreunasta näkee, takki on kokoa 2 eli sopii 91-senttiselle.


 Näettekö näissä mekoissa koulun joulu- ja kevätjuhlan viettäjiä? Minä näen. Punamekkoinen tyttö on juuri osallistunut joulukuvaelmaan ja siniruutumekkoinen on lausunut runon kevätjuhlassa. Jos tulkitsen oikein, että kroppslängd tarkoittaa pituutta, niin nämä mekot on tarkoitettu 109-senttisille.

Housupuku. Miksi muistelen, että tuota keltaista mallia on sanottu myös leikkipuvuksi? Huomatkaa muuten lasten upeat kengät! Ottaisin heti mitkä tahansa noista. Niin, nämä kaavat ovat mekkojen kanssa samaa kokoa.

Mitä ommellaan?

2 kommenttia:

  1. Jep, leikkipuku-nimitykseen olen myös törmännyt vanhoissa kaavakirjoissa. Ehdottomasti haalaria ,eikun housupukuko se oli, jään odottamaan! :)

    VastaaPoista
  2. Byxdress sanotaan kaavassa. Käänsin sen housupuvuksi. Eräs ruotsia taitava lukija voisi auttaa mua näissä... :)

    Luulen, että en tee näitä varastoon odottamaan ostajaa. Tai ehkä tuota takkia ja mekkoa on pakko kokeilla.

    VastaaPoista