sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kerralla koko satsi

 Kankaita on kertynyt. Kuvaaminen ei ole helpottnut yhtään, vaikka kurssi on käytynä. Aina on yhtä vaikeaa saada oikeat värit näkyviin. Voitte arvata, että blogin pitäminen ei ole aina hauskaa, kun kuvaamiseen menee tuhottomasti aikaa eikä onnistu ajanhaaskauksesta huolimatta ja sitten pitää vielä kirjoittaa kankaista jotain. On hetkiä, jolloin ajattelen, että myyn kaikki kankaat pois ja lopetan koko homman. Nyt on sellainen hetki.

Tässä kuvattuna koko roska. Kirjoitan, kunhan huvitus palaa. Nyt on palanut vain käämit.

Edit 25.4.14:  Sulakkeet on vaihdettu ja käämien käry haihtunut, mutta olen ollut kiireisenä. Viikonloppuna sain monta uutta kangasta, niistä kuvia joskus.
SI35 Yksinäinen verho vahvaa puuvillaa, tahroilla ja painovirheillä höystettynä. (Jälkimmäiset ovat langanvahvuisia valkoisia kiemuroita turkoosilla pohjalla.) Tämä on aivan oivallista takkikangasta. Melkein uskallan luvata tästä aikuisten takin (ilman huppua) s-koossa.

RU26 Mikä tämän liinan pohjaväri mielestäsi on? Oranssi? Ruskea? Terrakotta? No, minulla ei ole terrakotalle omaa tunnustaan, niin saa mennä nyt ruskeana. Vahvaa puuvillaa. Kangas on suorastaan uutuudenjäykkää, mistä voi päätellä, että liina ei ole päässyt vuosikymmeniin pöytää koristamaan. Tiedän, että samanlaisesta ja -kokoisesta (, mutta eri värisestä) pöytäliinasta on tehty hihaton mekko s-kokoiselle naiselle. Siihen tämä ainakin riittää, ja moneen muuhun pienempään ompelukseen.

SI36 Vohvelikangas! Tämä ei ole vohvelikangasta, mutta pinta on samaan tapaan eläväinen kuin vohvelikankaassa. Jos joku tietää yleisnimen tällaisille kankaille, saa sanoa. Minä mielelläni käyttäisin oikeita termejä kankaita kuvaillessani. 
Niin, puuvillaa kai tämäkin on. Näitä on kaksi kapeaa ja lyhyttä verhoa.

PU44 Aikuisten puuvillainen essu. Koottu useasta suikaleesta. MYYTY

MU15 Pepitaruutuista ohutta puuvillaa. Kesämekkoainesta, sanon mä. Lapselle. Mekon helmaan (tai alushameen helmaan) pitsiä tai brodyyriä. Ois sellaista maalaisromanttista. MYYTY

RU27 Tyynynpäällinen sekoitekangasta. Vahvaa, mutta taipuvaista. Pitäiskö tästä tehdä kassi? MYYTY

SI37 PPP = Pyöreä puuvillasatiininen pöytäliina. Värit todellisuudessa upeammat kuin kuvassa. Mittailin tästä jo itselleni mekkoa, mutta se jäi pelkän mittailun asteelle.

VI37 Verhopari, joiden vuoksi sain melkoisia sydämentykytyksiä. Olin etsimässä kirpparilta aivan muuta ja sitten nämä osuivat silmiini. Verhot oli teipattu maalarinteipillä pieneksi paketiksi ja teippiin oli vapisevalla käsialalla kirjoitettu verhojen koko ja hinta - naurettavan pieni hinta. Minun käteni vapisivat, kun avasin paketin. Pelkäsin, että kääröstä paljastuisi sutta ja sekundaa. Mutta ei. Kaksi aivan priimaa puuvillaista verhoa, joiden värimaalilma on kuin minulle tehty. Kuvassa on vain haalea aavistus todellisuudesta. (Te saatte katsella huonoa kuvaa, jotta kukaan teistä ei innostuisi varaamaan kangasta. Minä nimittäin haluaisin tästä itselleni takkimekon. ) MYYTY

RU28 Purettu tyynynpäällinen eli siis kaksi tyynynpäällisen kokoista palaa vahvaa puuvillaa. Tästäkin mallailin mekkoa lapselle. Minun pitäisi varmaan perustaa mekkotehdas (, mutta jollain toisella nimellä, koska Mekkotehdas-kirja on jo olemassa). Tekisin muutaman päivän liukuhihnalla vain ja ainoastaan lapsille mekkoja. Mekkokankaita kun on vaikka kuinka. MYYTY

SI38 Puuvillasatiiniset housut, joita kokeilin jo itselleni, mutta joihin olisi pitänyt lisätä vyötärölle mittaa, jotta olisi saanut napin kiinni. Joutavat siis muuntua vaikka takiksi lapselle. Tässäkin kuvassa värit ovat hieman vinksallaan. Sinapinkeltaisen kuuluisi olla himmeämpi ja turkoosin hieman railakkaampi.

Essu-paita-tunika-liivi-mikä-lie sai jo uuden kodin. MYYTY

21 kommenttia:

 1. Heh.:) olipa tuittua tekstiä. Ajattele jos sulla olisi kivijalkamyymälä, niin sen kanssa ei laitettaisi lekkeriksi näin helposti. Ps. Kävin kirpparilla, ois yks ompelus.. T.W

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Elä kitta naura!"
   Kivijalkamyymälässä ei tarvitsisi kuvata kankaita. Kuvaaminen aiheuttaa eniten luovutushaluja.

   Poista
 2. Hei, mä voisin haluta jotain tuosta punaisesta kankaasta, jossa on valkoisia rinkuloita, saako varata? Vai mitä kangaslaatua se on ja paljonko sitä on? -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkorinkulainen on aikuisten esiliina. Se on ommeltu aika monesta palasta, mutta kyllä siitä jotain saapi.
   Essu on paksuhkoa peruspuuvillaa, joka sopii vaikka lapsen takiksi (uskaltaisinko luvata, että ainakin 80-senttisen takin tästä saa) tai vaikka aikuisen hameeksi.
   Varaan kankaan sinulle. Keksi sinä, mitä voisit haluta siitä. :)
   Niin, ja kiva, että pääsit kommentoimaan. Mikähän siinä aiemmin on ollut, että ei ole tullut kommentit läpi?

   Poista
  2. Mun täytyy nyt funtsia! 110/116 senttiselle takille ois tarvetta, mutta kasikymppistä takkia ei taida viitsiä teettää.. Kesävauvalle tarviis tietenkin jonkinnäkösen lierihatun, hmm. Ootko koskaan mitään lierihattuja tehnyt? Pitää sovitella kaikille viimekesän lippikset ja katsoa, sopiiko nekään. Mä kerron, kun tiedän.

   Poista
  3. Leena, mä en nyt tiedä, mitä mä tuosta ihanasta kankaasta haluaisin, joten vapautan sen sille, joka sitä myös olisi halunnut. Kangas ois ihana, mutta koska oon jo luvattoman kauan sitä itelleni varannut saamatta järkevää ideaa valmiista tuotteesta, pitää nyt tehhä näin.

   Poista
  4. Kuule, saat minun luvallani pitää kangasta varauksessa ensi jouluun asti. Jos et siihen mennessä tiedä, mitä siitä haluat, niin perutaan varaus. Ok? :)
   Joskus on vaikeaa tietää, mitä haluaisi. Suuria päätöksiä ei saa kiireellä pilata. Se on minun motto.

   Poista
 3. Kappas, mun kommentti tuli jopa läpi, jes! Joskus taannoin useastikin yritin ja oisin kilpailuihinkin osallistunut, mutta jostain syytä kone aina vaan herjas, nyyh.

  VastaaPoista
 4. Mikälie tuo viimesenä oleva essumekko mutta se on mulle varattu olokoon mitä vain. onko siinä joku koko?

  Ahnehtii Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä, miksi tuota alinta vaatekappaletta nimittäisi. Mekko se ei ainakaan ole, koska ylettyy vain lantiolle. Oisko vaikka joku liivi?
   Kokonumeroa ei ole, mutta tämä on mun mittakaavassa iiiiiiiso. Arvelisin, että 42/44. Ylempi kuva huijaa, kun nauhat on sidottu selän taakse. Näyttää kapeammalta kuin todellisuudessa on.

   Poista
 5. Joulu pääsiäinen että kesämekko on muuten palvellut ansiokkaasti viiskymppissynttäreillä juhla-asuna. Onnistuineita ostoksia olen siis tehnyt ennenkin, vaikka kyllähän asu hieman hilpeyttä herätti.

  VastaaPoista
 6. Mikä tuo tilkkukangas on? Jos se on päiväpeite niin mulle! T. W edelleen. Oisin ahnehtinut punaisen essun, mutta en ollut näemmä tarpeeksi nopea. Ei pitäs jäädä miettimään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vissiin alkaa kirjoittamaan tiedot kankaista. :)

   Tilkkukangasta on kaksi tyynyliinan kokoista palaa. Siis yksi tyynyliina purettuna. Ei riitä päiväpeitteeksi kuin nuken sänkyyn.

   Poista
  2. Harmi. Jotain tuollaista kaipaisin parisängyn peitteen kokoisena.. W

   Poista
 7. Kaikki missä on sinistä ja vihreää kiinnostaa minua!! Otappa yhteyttä puuhakaspaja(a)dnainternet.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka, en ole vielä lopettamassa kokonaan, vaikka hetkellisesti siltä tuntuikin. Siksipä ehdotankin, että listaat itse kaikki sinivihreät kankaat, jotka haluaisit. Ja varoituksen sana: mun "kankaat" on entisiä verhoja, liinoja, mekkoja, housuja jne. eli jatkojalostettavassa muodossa.

   Poista
 8. Siitä RU26 sukulaisesta sai mekon lisäksi lierihatun, mutta tarkalle se meni.
  T:W

  VastaaPoista
 9. Tulisiko pepitaruutuisesta metrinmittaiselle mekko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee. Lyhyet hihatkin saa, jos haluaa.

   Poista
  2. Kiva! Varaan sitten sen. Pitää vielä miettiä, kummalle metrinmittaiselle mekon teettäisin. Laitan sähköpostia, kun ideani täsmentyy.

   Poista
  3. Ok. Mietipä. Jemmaan kankaan sinulle.

   Poista