torstai 10. lokakuuta 2013

Pussi rinkaa rinkan matkaan

Minulta tilattiin rinkan suojapussi. Reissulainen lentää ensin pitkän matkan, pysähtyy yöksi kaukaiseen maahan ja jatkaa seuraavana päivänä kaukaisen maan naapurimaahan - lentäen sinnekin. Kaikkien ulokkeidensa, viilekkeidensä ja nauhojensa takia rinkat pakataan yleensä lentokentällä joko suojakelmuun tai jätesäkkiin. Reissulaisen mielestä oli kätevämpää, että olisi oma pussi, johon rinkan sujauttaa. Silloin rinkkaa ei tarvitisi joka välissä muovittaa ja repiä muoveista pois.

 Arvatenkin ehtona oli, että kangas olisi kestävää, mutta kevyttä ja mahtuisi pieneen tilaan. Pitkän mietinnän jälkeen silmäni osuivat entisen tikkivuorin päällikankaaseen, josta olin ratkonut levyvanun muihin tarkoituksiin. Kangas on vuorisatiinia, kohtuullisen kestävää, mutta silti keveää. Väri sattui olemaan sopivasti tuollaista kotimaisen sinistä. :)
Pohjaksi ompelin soikion tai oikeastaan suorakulmion pyöristetyillä nurkilla. Kantohihnat menevät pussin ympäri. Ovat siten vahvemmat ja kestävät ankarampaa käsittelyä. Kuvassa sangat ovat vielä liian pitkät, lyhensin niitä kuvauksen jälkeen.
Huomaa hihnojen välissä kirkas nimilapputasku.

 Pussin erikoisuus ja ylpeyden aihe on pussin kiristysnauhan säilytystasku. Nyörikujan suulle ompelin taskun, jonka alareunaan jätin kaksi reikää nyörin päille. Pujotin nyörit taskuun sisään ja lisäsin kiristyslukon. Kun pussinsuu on kiristetty, nyörin voi sujauttaa taskuun ja pistää taskun tarralla kiinni, jolloin nyörin päät ovat siististi tallessa eivätkä voi tarttua mihinkään. 

Pussi on näköjään oikein oivallisen kokoinen vieraspatjalle. Onpahan reissun jälkeenkin käyttöä.

Hyvää matkaa pikkusisko!

1 kommentti:

  1. Ihanaa sisko! Matkakuumeeni nousee.
    -pikkuinen siskosi-

    VastaaPoista