lauantai 6. elokuuta 2011

Diomedeidae

Maija Isola nimesi vuonna 1967 suunnittelemansa kankaan albatrossiksi (Diomedeidae). Minä en tiennyt tuollaista kangasta olevan olemassakaan ennen kuin pari päivää sitten googlettelin Isolan "Vuoren kasveja".

Noin kuukausi sitten löysin kirpparilta kankaan, joka oli mielestäni vallan upea. Ongelmia oli kaksi: 1. keskellä kangasta oli pyöreä reikä ja 2. kangas maksoi 6 euroa (eli ylitti eurolla minun kirppariostosten maksimihinnan). Tingin kankaan viiteen euroon, koskapa siitä paljastui myös pari tahraa. Onnellisena käpsyttelin kämpälle.

No, muuan päivä sitten löysin toiselta kirpparilta jo aiemmin mainitun Isolan "Vuoren kasvit" (1979). Kangas ei näyttänyt mielestäni lainkaan Isolalta, joten ajattelin katsoa, olisiko siitä jotain kaikkitietävässä Googlessa. Vuoren kasveista löysin vain yhden kuvan, mutta samalla törmäsin Albatrossiin. Huikea kangas ja myöskin aika huikeissa hinnoissa nettimarkkinoilla.

Hetken jo mietin, raskinko tehdä kankaasta mitään tai ylipäätään luopua siitä. Mutta miksipä en? Ilo on moninkertainen, kun se jaetaan.
KE11 Maija Isolan näkemys albatrossista. Kuten sanottu, kankaassa on keskellä reikä. Mitä ilmeisemmin tämä on ollut pöytäliina ja keskellä on ollut päivänvarjo. Tahroja on hieman vaikea kuvasta huomata, mutta voin kertoa, että reiän alapuolella olevassa oranssissa lonkerossa on pari läiskää sekä reiästä hieman ylävasemmalle on yksi tahra.
Kankaan koko on 128x188. MYYTY

SI13 Se toinen Isola. "Vuoren kasvit" vuodelta 1979. Joku on pyöräyttänyt kankaasta itselleen essun. Ymmärtääkseni koko kuvio on huomattavasti suurempi ja tämä on vain pieni detalji. Tai tiedä tuosta pienuudesta, mutta kuitenkin vain osa kokonaisuutta. Mitä tästä tehtäisiin? MYYTY

1 kommentti:

  1. Aah, mielenkiintoista. Vastaus siis löytyi tähän reikäkankaaseen :) Intressant, sanon minä! :) Hoo

    VastaaPoista