perjantai 8. heinäkuuta 2011

Sinisiä, punaisia ruusunkukkia...

... kantoi kädessänsä lauluntekijä. Keräsin laulun kunniaksi muutamia kukkakuoseja näytille.


SI10 Minä löysin kirpparilta sinisiä ruusunkukkia: Marjatta Metsovaaran Tampellalle suunnittelemat Ruusu-verhot. Kyllä, olin innoissani. Verhoja on kaksi. Kooltaan 125x170. Satiinisidos.
MYYTY

SI11 Lisää Tampellaa. Pohjaväri on tumma luumu, vaikka yrittääkin eksyttää ainakin minun silmääni mustaan. Kukkia on 45x95-kokoisen kangaspalan verran. Satiinisidoksella tämäkin.
MYYTY

MU3 Tässä Tampellan kankaasta tehdyssä essussa ei ole ruusuja, mutta saa luvan olla tässä välissä ihan vain siksi, että on Tampellaa. Kuosi tuo mieleeni viidakon. Essu on valtaisa ja siinä olisi hyvät ainekset vaikkapa lapsen takkiin.

VI1 Uijui. Ryppyjä rakkaudessa, ei vaan liiviessussa. Mitä tästä sanoisi? Kirpparin myyjä sanoi, että "onpa upea kuosi".

VA5  Joo, tiedän, nämä eivät ole ruusuja. Mutta kukkia kumminkin. Joku on omistanut pitkän hameen, jossa on röyhelö helmassa. Helma on leikattu vinoon, niin että ruudut ovat vinoruutuja. Kaunis hame. Saa ostaa kokonaisenakin. Jos kiinnostuit, pyydä kuva.
 
SI12 Tämän kuvan kohdalla on kai pakko jo myöntää, että en viitsinyt kaivaa silitysrautaa esille, kun näpsin kuvia kankaista. Taaskin kuva huijaa hieman, sillä todellisuudessa pohjan sininen on tummempi. Piristävä väriyhdistelmä.

RU11 Jostain syystä minulla tulee tämän (mekko-)kankaan kohdalla mieleeni laulu "Taas Karjalan kunnailla lehtii puu...". Voisin kuvitella, että rouva astelee lehmipolulla kukkakuosinen mekko päällään ja laulelee kulkeissaan. Tekokuituinen on mekko. Ei kulu eikä kutistu. MYYTY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti