sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pukinkontin salaisuudet avautuvat tammikuussa

 Ennen joulua Vaatekomerossa oli kovin salamyhkäistä touhua. Hirveästi ommeltiin, mutta mistään ei voinut puhua ääneen tai laittaa kuvia blogiin. Salaisuuksien takana oli tietenkin Pukinkontti.

 Schleich-hevoset saivat yhdeksän satulahuopaa ja samanverran loimia. Tarvitsijoita olisi ollut moninverroin. Ehkä hevoset ovat niin ystävällisiä, että lainaavat omiaan toisilleen.
Loimien ja huopien ompelu oli suhteellisen haastavaa. Kävin kaupassa kurkkimassa, minkä kokoisia hevoset suurinpiirtein ovat. Otin kaupasta kuvaston, jossa oli kuva loimesta. Kuva oli onnettoman pieni. (Ehkä sentti kertaa sentti.) Näillä eväin sitten ompelin loimet. Melkoista näpertämistä.

Zhu Zhu Pets on kääntynyt muutaman pikkutytön suussa Suskaksi. Nämä kaksi Suskaa saivat kantolaukut. Hevosten loimien teossa auttoi vähän se, että olen sentään joskus nähnyt hevosen. Suskoja en ollut nähnyt koskaan. Minulle kuvailtiin puhelimessa, millaisia ne ovat ja niillä eväin olisi pitänyt alkaa laukkuja tekemään. Ei onnistunut. 
Kävin taas kaupassa vakoilemassa, millaisista elikoista on kyse. Sitten kysyin Ompeluelämään (Fb-ryhmä) ihmisiltä Suskojen mittoja. Ompeluelmäästä saa vastauksen kaikkeen - ja nopeasti. Yön pimeinä tunteina leikkelin sitten vanhaa Marimekon tyynyliinaa. (Kiitos sen lahjoittajalle.) Ensin oli tarkoitus tulla kaksi Marimekkoista laukkua, mutta toinen epäonnistui niin pahoin, että tein uuden version sydänkankaasta. 
Kantolaukkujen omistaja on kuulemma erittäin tyytyväinen.

Tässä vielä se käsistä karannut Jokapoika. Tämän tein tarkoituksella niin, että tätä ei voi sekoittaa aitoon Jokapoikaan. Jätin muun muassa pois tikkauksia ja tein kauluksen kolmesta osasta.

2 kommenttia:

 1. Lämpöä eläimille hyväntekeväisyys yhdistys.

  Hyvännäköinen pojan vai tytön paita? Ihan alkoi itselle haluttaa samanlaista.

  -Werhoutuja-

  VastaaPoista
 2. Tuollaisten ompelusten kanssa kannattaakin olla salamyhkäinen. Ovat varrmaan useamman neitokaisen mieleen. Tuohan on melkeenkuin ompelisi nukkekodin sisustusta.
  Elli

  VastaaPoista