sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Ent. hame ja paita, nyk. mekko ja mekko

 Kivaa, sain taas uusia kuvia. Kiitos niistä!

 Kolmen sukupolven vaate. Tyttären mekko on tehty äidin hameesta, jonka äiti oli saanut tädiltään. Mekko on vakosamettia. Läpälliset taskut on siirretty sellaisenaan eräästä kirpparilta löytyneestä naisten jakusta. (Grrh, mikä kielioppihirviölause. Jääköön naurettavaksi. Saa ehdottaa sujuvampaa muotoa.)

Muistanette tämän paidan? Poistin nappilistan, ompelin etukappaleet yhteen, ratkoin hihat ja kauluksen irti ja muovailin mekon. Nappilistasta ompelin lyhyen pätkän takakappaleeseen. Kaksoistikkasin pään- ja kädentiet sekä helmat.Yksinkertainen on kaunista. Se on taas todistettu.

Ps. Kävin viikonloppuna kirpparilla reilun kahdensadan kilometrin päässä. Kannatti käydä. Näette mahdollisesti jo huomenna, miksi.

17 kommenttia:

 1. No oikein ihanat, tykkään erityisesti tästä jälkimmäisestä! Vaikket siitä meikäläisen serkun mekon mallilla tehnytkään! :)

  VastaaPoista
 2. Oletpa taas onnistunut luomaan jotain oikeinkin ihastuttavaa! Tuollaiselle hoikalle tytölle vinoraitakuvio on oikein omiaan!

  Milloin pääsen pukeutumaan takkimekkoon?

  Ps. Missä se niin hyvä kirpputori olikaan? Täältä ei ole oikein löytynyt viime aikoina mitään.

  VastaaPoista
 3. Läpälliset taskut on siirretty sellaisenaan naisten jakusta, joka löytyi kirpparilta. Tms.

  Taitava olet.

  VastaaPoista
 4. Hanna: Toteutan vielä jonkun mekon serkkusi mekon mallilla. Se on niin ihana.
  Werhoutuja: Kiitos! Takkimekko on aivotyöasteella. Mietin, miten saisin vaivattomimmin piirrettyä kaavat.
  Johanna: Kiitos lauseen oikaisemisesta. Kehuista myös.
  Kaikki muut lukijat: Vierailijatilastosta päätellen Vaatekomeroa on tänään katsellut todella moni. Olen niin iloinen, että käytte sivuilla. Olisiko taas arvonnan paikka? Sellainen hyvänmielen arvonta. Hän, joka arvaa tämän päivän kävijämäärän (,joka on laskettu kello 23.00 (eilen) - 23.00 (tänään), saa pienen yllätyspalkinnon. Arvaukseen voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen. Muista laittaa nimimerkki, jos et ole vakituinen lukija. Lähimmäksi arvannut voittaa. Jos on useampi oikein arvannut tai yhtä lähelle osunut, arpa ratkaisee voiton heidän kesken. Arvausaikaa on keskiviikkoon 16.11. kello 22.00 saakka.

  VastaaPoista
 5. Villi veikkaus (yhteen, erikseen?) 38.

  Sisilisko

  VastaaPoista
 6. Aika julkistaa tulos. Näillä sivuilla oli vierailtu kyseisenä ajankohtana 98 kertaa. Lähimmäs osuivat siis Werhoutuja ja Johanna. Ensin mainittu oli arvannut 4 liikaa ja jälkimmäinen saman verran liian vähän. Arpa suosi Werhoutujaa.
  Kerrottakoon vielä, että kyseisen vuorokauden aikana sivut oli avattu 102 kertaa. Tällaisiin lukuihin Vaatekomero yltää harvoin. Ihan alkupäivinä kävijöitä oli välillä jopa 150 vuorokaudessa. Nykyisimmin keskiarvo on jossain 40 tietämillä.
  Kiitos vierailuista. Vierailkaa edelleen. Ja tilatkaa jotain. Jos en saa kankaita huomattavasti vähemmäksi vuoden vaihteeseen mennessä, joudun pitämään "tipattoman tammikuun" eli tässä tapauksessa kirpparittoman kuukauden. Ei uusia kankaita ennen kuin vuori pöydän alla, päällä ja sohvalla on madaltunut. Auttakaa hyvät ihmiset!

  VastaaPoista
 7. miten nää voit tietää montako täällä on käyny tänään klo 23 mennessä, jo klo 22?
  Ani

  VastaaPoista
 8. Ani, kyse oli 14. päivän kävijämäärästä.
  Minna: mitä olisit arvannut? Olisiko osunut sinne päinkään?

  VastaaPoista
 9. Hei! Minä voitin? Kerrankin! Palkintoa odotellessa..

  VastaaPoista