perjantai 21. elokuuta 2015

Nyt nostetaan kissa (= ompelukoneet) pöydälle!

Ostin kirpparilta kuukausi sitten pari nojatuolia. Tiesin jo ostaissani, että ne eivät mahdu olohuoneeseen ellei sieltä siirretä jotain pois. Muuttajaksi valikoitui ompelupöytä.

Isä osti pöydän minulle kauan kauan sitten, kun lähdin opiskelemaan. Pöytä on ns. toimistopöydän mallinen eli toisessa päässä on laatikosto. Pöytälevy on huomattavasti isompi kuin koulupöydissä. Kun opinnot oli suoritettu, pöytä sai uuden tehtävän. Kokonsa puolesta se oli aivan armoitettu ompelupöydäksi.

(Opiskelu)elämäni aikana olen muuttanut useita kertoja. Ompelupöytä on purettu ja koottu jokaisessa muutossa. Ilmeisesti tämä viimeinen muutaman metrin muutto oli pöydälle liikaa. Ajattelin, että en pura sitä noin lyhyen matkan takia osiin, vaan nostan sen toiseen huoneeseen. Ensin ajattelin ihan vähän vain vetää sitä pois tuolien tieltä. Räks! Laatikosto irtosi, rämähti lattialle ja levitti sisuksensa pitkin pituuttaan.

Kannoin pöydän osina makuuhuoneeseen. Uutta pöytää en ole löytänyt. Yhtä jo katselin ja varasinkin sen, mutta ei. Se ei sopinut sisustukseen.

Niinpä ompelukoneet ovat lojuneet lattialla ja minä vain ajatellut ompelemista. Rehellisyyden nimissä en ole edes kauheasti ajatellut. Leikkasin kyllä yhden lasten takin, mutta koska se on vain kokeilu eikä sille ole tiedossa vielä ottajaa, en ole viitsinyt vaivautua nostamaan ompelukoneita ruokapöydälle.

Eskarilainen tarvitsi uusia keltaisia housuja, joten minun oli vihdoin ryhdistäydyttävä. Tosin näiden yksinkertaisten leggingsien tekoon meni melkein viikko. Maanantaina ostin kankaan. Tiistaina piirsin kaavat. Keskiviikkona toiset. Torstaina olin muka niin kiireinen, että en ehtinyt tehdä mitään. Tänään sitten päätin nostaa kissan pöydälle.


Joku toinen olisi ommellut nämä vartissa. Minä en. Edelleenkään en ole ihan sinut trikoon kanssa ja aina pitää miettiä ja testata säätöjä, että saa hyvän tikin. Halusin kokeilla myös yläsyöttäjää kaksoisneulan kanssa. Joku kehui Fb:n ompeluryhmässä, että sellainen yhdistelmä olisi hyvä. "Ei huono", Jorma Uotista lainatakseni.

Eskarilainen on kovin hoikka, joten arvelen, että nämä eivät tiukkuudeltaan täytä leggingsien kriteereitä. Väri on herkullinen, se on pääasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti