sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Mekkoja, tunikoita ja mössa

En ole vielä oppinut, mitä eroa on tunikalla ja mekolla. Entä liivimekolla ja essumekolla? Ensimmäisessä parissa ratkaisee lienee helman pituus tai lyhyys, mutta entä toisessa? Ei sen väliä, millä nimellä vaate kulkee, pääasia on, että on kaunis.
Alla olevat mekot, tunikat ja mössä (=lakki, lätsä) on tehty tilaustöinä eli eivät ole myynnissä. Mutta laitan malliksi, että tällaisiakin voin ommella.

Siskoksilla on samalla kaavalla tehdyt mekot/ tunikat. Pääntiellä on kuminauha ja hihat ovat raglantyyppiset. Punapohjaisessa mekossa myös hihansuihin on laitettu kuminauha.


Tunika Nanson trikoosta. Noin vuosi (vai kaksi) sitten minun oli pakko saada itselleni jotain reippaan keltaista. Kun väriä ei löytynyt muulta, päädyin torikauppiaan pakeille ja olin niin hurja, että ostin UUTTA kangasta. Kirppariminäni ei edes vinkaissut, sillä kyseessä oli joku pakan loppu, palakangas.
Ompelin itselleni ensin puseron ja lopusta syntyi noin 110 senttinen tunika. Tunikassa on "pussihelma".
Kuten kuvasta näkyy, trikoo on aika ohutta.Löysin kirpparilta pyöreän pöytäliinan, jonka reunassa oli hurmaava valkoinen raidoitus. Tiesin heti, että siitä pitäisi tehdä jollekin pienelle neidolle mekko. Tällainen siitä tuli. Malli on aika kapea. Olalla on napit.


Mössa keltaisesta kuviofroteesta. Edessä on lippa ja sisässä puuvillavuori. Alareunassa on kuminauha, josta voi säätää mössän kokoa (päänympärystä siis). Keltainen frotee loppui, mutta muita mainioita mössakankaita löytyy kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti