lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kukkia Algernonille

Villiinnyin pari päivää sitten ja ostin elämäni ensimmäiset leikkokukat. Nyt ompelupöydän kulmaa koristaa vaaleanpunaiset tulppaanit.

Valitsin pakastimen päältä kameran linssin eteen kukkakankaita. Kun olin saanut kaikki kuvattua, huomasin, että yksi kangas ainakin nököttää vielä pinossa, mutta se saa luvan ryhmäytyä muiden kankaiden kanssa. Vaikkapa kaksiväristen.

 OR24 Yksipuoleinen frotee. Tästä voisi hyvällä suunnittelulla saada alle metriselle ihmislapselle saunatakin.

 RU29 Pieni pala paksuhkoa puuvillaa, joka riittää lähinnä somisteeksi. Tai voisi tästä minimaalisen mekon tai vähän isomman hameen onnistua tekemään. Tälle kuosille on nimikin, mutta enpä saa sitä nyt päähäni.

 VI42 Puuvillainen puoliessu. Tämäkään ei isoon ompelukseen riitä, mutta ei näin koriaa kangasta paljon tarvitakaan antamaan makian säväyksen.

 KE32 Oijoi, tässä saisi kyllä olla vähän syvemmät sävyt. Lakanan vahvuista tiivistä puuvillaa reilu metri. Kukkia on rinnakkain kaksi ja kuvan oikeassa reunassa näkyvän soiron verran päälle. Päällekkäin kukkia on puolitoista. Muuten aivan loistava pala, mutta tässä on tahroja siellä ja täällä ja vähän tuollakin. Hulpiossa lukee "Viola Fin-Helen Printed by E. Helenius Oy".

 SI39 Ohkaista puuvillasatiinia yhden 34-kokoisen hihattoman mekon verran. Mitenkähän minä kuvittelin, että tämä voisi mahtua minun päälle? Mekossa on pystysaumoja keskimäärin 15 sentin välein, joten tästä pitäisi tehdä jotain sellaista, jossa eivät saumat haittaa, vaan ovat ennemminkin edukseen. Kuten vaikkapa pikkutytön liivimekossa tai hameessa.

 KE33 Harvahkoa puuvillaa. Kukkavanoja on kolme rinnakkain. Kangas, jolle en oikein keksi käyttötarkoitusta. Ehkä tästä voisi tehdä lierihattuja.

 MU16 Verho, joka ei sovi oikein kukkakategoriaan. Mutta on tässä noita kasveja kuitenkin, joten sen huimin saa olla tässä. Verho on leveydeltään 115 cm, josta voisi päätellä, että tämä on vanhaa kangasta. Kuvassa näkyy lähes koko kuvio leveyssuunnassa - kurkun pää ja porkkanan varret ulottuvat aivan kankaan reunaan. Verho on 150 cm korkea ja siihen on liitetty yläreunaan vielä 14 cm:n jatkopala (eli kokonaispituus on siis 164 cm).
Arvatkaapa miksi tämä ei päätynyt minun keittiön ikkunaan tai pöytäliinaksi? MYYTY

Ps. Kukkia Algernonille on scifiromaani, joka kertoo kehitysvammaisesta nuoresta miehestä. Mies työskentelee muistaakseni leipomossa ja pitää työstään. Hänet otetaan koekaniiniksi tutkimukseen, jossa pyritään lisäämään älykkyyttä. Mainio teos, jos haluaa pohtia, mitä älykkyys oikeastaan on. 

3 kommenttia:

 1. Veikkaan, että MU16 ei saavuttanut sinun suosiota mustan taustavärin ja/ tai tuon ilettävän kalakuvion vuoksi.

  Sisilisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin arvattu, Sisilisko! Miksi kala on pitänyt sekoittaa marjojen, vihannesten ja hedelmien sekaan? Ja miksi se ei voi olla kokonaan purkissa?

   Mutta sille, joka tykkää hyppivistä kaloista, tässä olisi upea verho.

   Poista
 2. tuo kala on kauhia
  T:Elli

  VastaaPoista