perjantai 20. toukokuuta 2011

Tilauksesta arvon neidit ja herrat: kaksi takkia, mekko ja mössa

Kesä on täällä, toivottavasti sielläkin. Kesä siellä ja täällä. Sen kunniaksi ompelin kevyttä päällepantavaa.

Rakas Prinsessa saa vihreän mekon. Päänläpi vedettävä malli, ei nappeja, neppareita tai vetskaria. Huiskis vain ja mekko on päällä. (Napit edessä ovat vain koristeet.) Koko on 86 ja kuva kiero.

"On neidolla punapaula, kun tanssiin hän käy..." Tällä neidolla on punainen takki. Takissa on silkkivuori ja sivusaumoissa taskut. Malli jo hyvinkin tuttu, hieman A-linjainen. Koko on ehkä 98.

Poika ilman mössaa on kuin kuin kuin... avopäinen. Tämä kangas on kulkenut vuosia suurena aarteena matkassani asunnosta toiseen - aina saman lipaston alimmassa laatikossa. (Kangasta on ollut tätini hameen etukappaleen verran. Takakappaletta en ole koskaan nähnyt.) Mutta nyt tuli poika, jonka lakkia varten raskin upottaa Fiskarsien terän kankaaseen. Perinteinen mössa eli edessä lippa, sisällä puuvillavuori ja alareunassa kuminauha, jolla lakin kokoa voi säätää.

Mössan somisteena on nappi päälaella.

Toinen poikanen saa takin. Koko on 92, silkkivuori, huppu, vinonauhakanttaukset, vetoketju.

Takakappaleeseen tähtäsin ison pallon.

Huppu on pyöreä. Huppu ja hihat on leikattu niin, että niissä on vain pieniä palloja ja palloista suurin osa on turkooseja. Pientä hauskuutusta.
Kangasta jäi vielä toiseenkin takkiin. (12.06.2011: Kangas on loppu. Tuli toinenkin poikanen, joka tarvitsi takin. Tilasi tikkivuorin, mustat vinonauhakanttaukset ja hiippahupun. Sangen vahvasti epäilen, että onnistun vielä näkemään poikaset yhtä aikaa samankaltaiset takit harteillaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti