maanantai 19. maaliskuuta 2012

Ompelulanit

 Edellisessä postauksessa mainitsinkin, että olen menossa ompelulaneihin. Lauantaina liukastelin Kivääritehtaalle, Aivian tiloihin kera matkalaukun. Tarkoituksena oli ommella kaksi takkia: toinen lapselle ja toinen aikuiselle.

 Husqvarnan liikkeen setä oli tuonut koeajolle kolme saumuria ja kolme tavallista konetta. Koska minulla ei ollut omat koneet mukana, sain surruutella uusilla koneilla. En onneksi ihastunut yhteenkään kokeilemaani, vaan pärjään oikein hyvin omilla vanhoillani.

 Tähän kasaan kaadoin jatkoksi omat tilkkuni. Jokainen sai ottaa, mitä tahtoi. Minä pysyin tiukkana itselleni enkä ottanut mitään. Minun tilkuistani meni ehkä yksi viidesosa eli melko paljon toin niitä takaisinkin.
Yhden, luultavasti Marimekon, kangassuikaleen ostin. En laita siitä kuvaa ainakaan vielä, koska voi olla, että teen siitä yllärilahjatakin yhdelle lapselle.

 Lapsen takki tuli melkein valmiiksi. Hihansuihin voisi vielä ommella tikkaukset ja käyttää takkia silitysraudan alla. Aikuisen takkiin sain ommeltua vuorin kasaan. Lauantai ei ollut mun päivä: jouduin ratkomaan varmaan enemmän kuin koko alkuvuonna yhteensä.

Sellaista oli ompelulaneissa. Suunniteltiin jo, että syksyllä järjestetään uudet lanit.

5 kommenttia:

 1. Miten maltoit olla ottamatta tuosta kasasta yhtään kangasta? Minä olisin varmaan hullaantunut täysin tuon läjän edessä. Tuleeko sitä immuuniksi jossain vaiheessa?

  Ihastuttava takki! Oi sitä onnellista, joka saa yllärilahjana takin.. Huh. Olen melkein kateellinen.

  -Werhoutuja-

  VastaaPoista
 2. Minna: Meillä on sama maku. Herkullinen on.
  Werhoutuja: Ei, mitään immuunisuojaa en ole onnistunut saamaan. Tarjolla olisi ollut paljon ihania kuoseja ja värejä, mutta koska kankaat olivat pääosin joustavia materiaaleja, päätin jättää ne suosiolla muille. Peruspuuvilla on se mun juttu.

  VastaaPoista
 3. Tuolla toisessa postauksessa kysyin jo mitä sait ompelulaneista, mutta tässähän selvisi. Täytyy sanoa että minäkin ihmettelen miten maltoit mielesi ja jätit kankaat muille. Ajai yllärilahjatakki, eikö se voisi tulla meille

  Elli

  VastaaPoista
 4. Kaunis takki. :)

  Olet ollut ajatuksissani. Täällä esikoinen tarvis kesäksi uuden takin. Kaksi kesää palvellut ei enää mahdu... :)

  Laitan sähköpostia, jos sattuisit pongailee kivoja kankaita.

  VastaaPoista