torstai 29. maaliskuuta 2012

Ensimmäiset kevätkukat

Ei, en ole vielä nähnyt kukkia. Jotain vihreää kyllä pilkisteli seinän vierellä. Kateellisena olen katsellut keväisiä kuvia Keski-Euroopasta.

Blogissa on ollut hiljaista viime aikoina. Johtuu osittain siitä, että olen tiukentanut linjaani kangasostojen suhteen. En osta mitään, mitä ei ole "aivan pakko" saada. Kevät nimittäin aiheuttaa minussa valtaisan raivaamisvimman. Vain olennaisimmat tavarat saavat jäädä, muut menevät kirpparille tai roskiin. Joten kangaspinoihinkaan ei saa ilmestyä mitään puolihuolimattomasti ostettua.

Noh, seuraavia ostoksia en miettinyt kauhean tarkkaan. Ehkä siksi, että edellisistä ostoksista on niin pitkä aika. (Aina pitää olla joku syy, miksi voi kuitenkin ostaa lisää kankaita, vaikka olisi tehnyt kuinka ankaria päätöksiä.) Mutta on nämä kyllä ihaniakin. 

PU27 Oranssiin häilähtävä punainen (voiskohan sanoa lohenpunainen) puuvillakangas valkoisilla kukilla. Minusta jotenkin tuntuu, että minun pitäisi tietää, mistä tämä kangas on peräisin. Olen nähnyt tätä ihan vasta jossain, mutta en millään muista missä. Kangasta on 226 senttiä eli tästä tulisi oikein hienosti vaikka verho. Leveyttä on 129 senttiä. Toisaalta tämä olisi kyllä ihan mielettömän herkullinen takkina.
MYYTY


 SI27 Ehkä tämän blogin surkein kuva väritykseltään. Taustan pitäisi olla violetti ja noiden "musteläiskien" hieman enemmän vihreitä kuin kuvassa. Yritän ottaa ehkä huomenna paremman kuvan.
Kyseessä on Maija Isolan "Paprika" vuodelta 1966. Paprika on ollut uusiotuotannossa jokunen vuosi sitten, mutta en tiedä, onko tämä sitä vai alkuperäistä. Kankaan reunassa vuosiluku on kyllä 1966, mutta onkohan myöhemmin painettuja kankaita merkitty jotenkin toisin. En tiedä.
Toinen asia, joka minua hämää, on tuo väritys. Google ei löytänyt tällä väriyhdistelmällä mitään. Laitoin Marimekolle sähköpostia tänään, joten ehkä huomenna selviää tämäkin arvoitus.
Paprika-kankaita on kaksi, ne on ommeltu verhoiksi. Toinen on sävyltään tummempi eli toinen lie haalistunut aikojen saatossa. Verhon koko on 139 (leveys) x 162 (pituus). MYYTY

5 kommenttia:

 1. Vautsivau tuo eka! :)
  Ps. En oo vieläkään selvinny käymään!

  VastaaPoista
 2. Selvisikö Paprikan arvoitus?
  Elli uteliaana

  VastaaPoista
 3. Minna: Vautsivau, nimenomaan!
  Elli: Ei ole kuulunut Marimekolta vielä mitään. Kirjastossa olisi kuulemma joku kirja, jossa on kaikki Marimekon kuosit, mutta siinäkään ei ole välttämättä kaikkia värivaihtoehtoja kerrottu.

  VastaaPoista
 4. Olisin kiinnostunut tuosta ekasta. 92-98 kokoinen tyttö tarvis takin. Ehtisitkö tekeen? :)

  Mariia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mariia: Tilauksia on, mutta viimeistään parin viikon sisällä ehtisin aloittamaan takin. Laita sähköpostilla tarkemmat toiveet.
   Ps. Kangas on luonnossa hieman vaaleampaa kuin kuvassa.

   Poista