maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kilpailukuvat

Valokuvakilpailu on päättynyt. Tässä näette kuvat. Paras kuva valitaan lähipäivinä. Nyt jännittämään!

 Kuva 1
Trampoliini on saanut alkukesästä uuden suojaverkon, joten Pikkuvelikin uskaltaa siellä pomppia. Usein trampalla leikitään koko porukalla milloin hevosta milloin jotain muuta kivaa. Tällä kertaa pompitaan siskojen kanssa sunnuntaisessa auringonpaisteessa naama leveässä naurussa. Kuvassa Pikkuveljellä on päässään Vaatekomerosta hankittu ruskea pipo.

 Kuva 2
Näissä mekoissa taitaa olla integroituna vitamiineja. Ainakin niiden omistajia on hyvin vaikea saada pysymään paikoillaan nämä päällä. Lisäksi mekot lisäävät hymyn määrää maailmassa. Näitä mekkoja ei voi pukea tyttöjen päälle, jos ei halua herättää kenenkään huomiota.

 Kuva 3
Poika toi hoitoon tullessa minulle näytille verhot, jotka ovat Vaatekomerosta lähtöisin. Siinä sitten toista verhoa ihastelin olohuoneessa milloin mihinkin mallaten ja poika kanteli verhoa toisesta päästä. Kun laskin verhon sohvalle, Poikakin nousi sohvalle ja kietoutui verhoon kuvan osoittamalla tavalla. Verhosta Poika ei tahtonut luopua koko luonani olon aikana, vaan aina kun otin verhon pois, meni Poika ison huonekasvin purkille ja alkoi kaivaa sisältöä lattialle. Päiväunetkin poika nukkui verhon mutkassa. Oliko verhoon mukava kietoutua, tuntuiko ja tuoksuiko se kotoisalle vai onko Poika perinyt äitiltä ihastuksen koreisiin kankaisiin?

 Kuva 4
"Maalla se pieninkin ponnistaa"

Näen maailmanvalloittajamielen
toimeen tarttuvan Poijjaan pienen
löysi mummulan pihalta traktorin
ja kiireesti hyppäsi kyytiin sen.
Pärinä kuuluu matkojen päähän,
saappaat on helpot myös poutasäähän
on kiire auttamaan vaaria,
kaatamaan heinäaaria.

Tunnen itseluottamuksen myös
ei Poika vähempään jää työs'
hän työntää traktoria itse
jos äiti tai isä ei heti viitsi.
Taas pärinä kauas kantautuu
ja Poijjaan maailma avartuu.

Kuva 5
Olen hirmuisen mukava pikkuinen pojannappula. Vietän tällä viikolla 1-vuotissynttäreitäni. Tykkään tutkia paikkoja ulkona. Juuri äsken löysin nurmikolta multaa ja maistoin sitä. Olipa se hyvää! Tykkään myös pistää kiviä suuhuni. Osaan seistä hienosti ja olenpa jo kävellytkin muutamien metrien matkoja. Tykkään heittää palloa. Nyt en ehdi kertomaan enempää itsestäni, koska ajattelin ruveta opettelemaan sählymailan käyttöä.

 Kuva 6
Kuvassa lapsella on yllä Vaatekomerosta ostettu mekko. Mielestäni kuvaan on saatu tallennettua aito lapsen elämänilo. Johtuuko se kauniista mekosta, ihanasta auringonpaisteesta vaiko jopa siitä, että on ollut perjantai ja karkkipäivä? (Huomaathan Geishan pöydällä).

 Kuva 7
Rannalla on erikoisen tuntoiset istuimet, miettii yksivuotias taas kokemusta rikkaampana ja viisaampana.

8 kommenttia:

 1. Voi taivas mitä ihania kuvia ja tarinoita. Näitä katsellessa tulee niin hyvä mieli. Kiitos osallistujat kun jaatte tätä elämän riemua myös muille.
  ps. eipä käy arvoisaa raatia yhtään kateeksi, valitse nyt nuista.
  MaisaK

  VastaaPoista
 2. Aijai näyttää olevan raadilla vaikea valinta edessä. Tänä kesänäkö muka sateista? Näen auringonpaistetta kuvissa ja kuvattavissa.

  Elli

  VastaaPoista
 3. Ooh, mitä kuvia ja kuvattavia! Maailmanvalloitusta ja itseluottamusta oikein huokuu. Saako yleisö äänestää? Minä äänestäisin ainakin kuvaa 7, siinä näkyy mielestäni vuosikkaalle tyypillinen tutkijamieli.

  VastaaPoista
 4. Minä annan ääneni kuvalle nro 5.
  Mielestäni siinä kiteytyy mainiosti seikkailijan mieli ja itse kuvauksen kohde oikein säteilee elämäniloa! Siis numero 5.

  VastaaPoista
 5. Hyvän mielen kuvia!

  Äänestämistä ei säännöissä ainakaan kielletty, joten minä annan ääneni kuvalle 5, koska se on niin valloittava.

  VastaaPoista
 6. Äänestäkää vaan. Nähdään kuka maailmanvalloittajista on lukijoiden suosikki.

  VastaaPoista
 7. Tuo vitonen on aika söpö! (lukijoille tiedoksi, että tämä kommentti on kaikessa objektiivisuudessaan varsin subjektiivinen)

  VastaaPoista
 8. Arvasin että minulle käy näin. En ehtinyt osallistua enkä edes äänestää. Juuri sain ladattua kuvani kahden ja puolen kuukauden ajalta koneelle.. lupaan olla kisassa mukana kaksivuotiskemuissa! :)

  VastaaPoista