torstai 9. elokuuta 2012

Ruskan värit

Minä elättelen toivoa, että syksy ei ole vielä alkanut, vaan kesä jatkuu. Viime yönä ja tänään on ollut kyllä syksyistä kirpeyttä ilmassa, mutta en ole huomaavinani niitä. 

Parasta syksyssä on hehkuvat värit. Vaikkapa tällaiset:

 KE23 Tyynyliina, jonka kukkarykelmistä ajattelin ommella isompia pussukoita. Riittäisi tämä kyllä pikkutytön mekkoonkin.
Edit Tyynyliina muuntui aikuisten topiksi.
 VI29 Tampellan Riitettä kolme lyhyttä verhoa. Haalistumaa on enemmän ja vähemmän. Tästä olen suunnitellut jo yhden lapsen tikatun takin tekeväni, mutta se on vielä suunnitteluasteella. Riite olisi upea myös vaikka vauvan makuupussin päällisenä. Ja kaikenlaisena vaatteena. MYYTY

 VI30 Lähitorilla oli kirppari tässä taannoin. Kiertelin ja kaartelin ja olin jo lähdössä tyhjin käsin pois, kun ajattelin vielä käväistä katsomassa yhtä nurkkaa uudemman kerran. Ja aijai! Nuorella naisella oli myynnissä puhvihihainen 60-lukua henkivä mekko. Ostin sen ilolla. Kotona vasta sovitin ja totesin, että melkeinhän tämä päälle sopii. Mekkoon pitäisi tehdä aivan liikaa muutoksia, jotta voisin pitää sitä, joten se joutaa nyt jollekin toiselle johonkin toiseen tarkoitukseen. Kangas on upea ja siinä on kiva pinta.
MYYTY

 VI31 Tämä ihanuus löytyi nettikirpparilta. Valitettavasti kuva on huono ja kangasta vain aikuisen liivipaidan (Onko tuo edes mikään oikea sana?) verran. Keltainen pitäisi olla lähinnä auringon värinen. Niin, ja tämä on rakastamaani puuvillasatiinia.
Edit: Tästä tuli pieni mekko, joka on myynnissä Puodin puolella. Mekko MYYTY.


 RU24 Finlaysonin vinoraitaa yhden pitkähkön verhon verran. Ei kaivanne enempää esittelyä. Minulla on tätä vielä hieman vihreänäkin. MYYTY

Tässä takki Finlaysonin vihreäraidallisesta. Mitenkähän en ole tätä takkia laittanut blogiini? No, mutta tätä kangasta on siis vielä yhden noin 80-senttisen takin verran.

 KE24 Aijai! Aivan tulee nostalginen olo tätä katsoessa. Tämä on Marimekon Villikaali-kuosi vuodelta 1967. Löysin tästä kankaasta tehdyn kotitakin muutamia vuosia sitten - silloin, kun aloittelin ompeluharrastusta. Takissa oli paljon tahroja ja sain oiken tarkan suunnittelun jälkeen tehtyä siitä pari lasten mekkoa sekä Armin (= iso pehmopapukaija). Tätä on vauvan pussilakanan toisen puolen verran. 

 KE25 Tyynyliina, jonka hulpiossa lukee Florence. Olisin ottanut tämän muuten käyttöön, mutta tämä on niin onnettoman kapea, että tyynystä tulisi yksi valtaisa makkara, jos sen tunkisi tämän sisään. Mihin muuhun tätä voisi käyttää? No, vaikka niiksi pussukoiksi tai tulisi tästä pienelle neidille mekkokin - ehkä. MYYTY

RU25 Tämä on se kangas, joka pelastettiin äidin leikkelyksistä. Huh! Nimeltään kangas on Piparkukka ja muodoltaan niin kummallinen, että en edes yritä kuvailla sitä. Vahvaa puuvillaa, joten soveltuu vaikka takiksi. Aikuisten takkiin tämä ei tosin riitä. MYYTY

Ps. Puolet näistä kankaista on siskojen tekemiä löytöjä, joten iso kiitos heille!

4 kommenttia:

 1. Tulisko Riitteestä n. 100-senttinen takki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisi hyvinkin. Näitä kuvia laittaessani ajattelin sua Riitteen kohdalla. :)

   Poista
 2. Uskomatonta! Siitä siis palkintotakki, koska takin saajakin piti kankaasta. Hän tosin olisi halunnut itselleen takin kaikista Vaatekomeron kankaista.

  VastaaPoista
 3. Mee heti takasi kirpparille ja kangas on pelastettu :)

  VastaaPoista