lauantai 14. kesäkuuta 2014

Pallomaha, Hoikkeliini ja Kaima

Jos joku luulee, että olen laiskotellut viimeiset puolitoista kuukautta, joku on luuloineen väärässä. Pääasiallisesti olen siivonnut. Toiseksi pääasiaksi olen pakannut ja purkanut. Kolmanneksi olen ommellut, mutta jättänyt kaiken kuvaamatta, kohtien yksi ja kaksi takia.

Veljekset, joita äitinsä sanoo Pallomahaksi ja Hoikkeliiniksi, saivat uusia (lue kertaalleen kierrätettyjä) vaatteita.

 Pallomahan Maripaita on piennennetty versio alkuperäisestä. Jotain vikaa siinä isommassa oli, en kyllä enää muista mitä. Oisko ollut vaikka hiha revennyt.

 Hoikkeliinin shortsit kanttasin mustalla resorilla...

... ja pikkuveljen shortsit turkoosilla. Pikkuveli sai myös pallopaidan.

Minulla asuu pieni kaima länsirannikolla. Kaiman äiti oli ihastunut Marimekon Fokuksesta tekemiini takkeihin ja halusi neidolleen samanlaisen, mutta punaisena. Hyvään saumaan sattui tämän takin teko, sillä Fokusta ei enää tehdä ja minulle sanottiin Marimekon myymälästä, että sitä saa enää vain yhdestä paikasta ja sieltä ainoasta paikasta kaiman äiti oli kankaan tilannut.

Takissa on ohut tikkivuori, edestä korotettu huppu ja vinonauhakanttaukset hihansuussa, helmoissa ja hupun reunassa. Kovin iloinen pieni kaima oli kuulemma takista ollut. Voi, kun minulle tuli hyvä mieli. Hyvästä mielestä tulee aina hyvä mieli.

6 kommenttia:

 1. Kivoja ompeluksia! Varsinkin takki on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Äiti sanoo aina, että hyvistä aineista ei voi huonoa tulla. Äiti tarkoittaa leipomuksia, mutta mun mielestä sanonta pätee myös ompeluksiin. Jos on kaunis kangas, on lopputuloskin mitä todennäköisimmin kaunis.

   Poista
 2. Maripaidan vika oli repeämä nappilistassa. Toisakseen poikien äitinä ei voi olla varma, kelpaisiko tuo väri enää 130cm koltiaiselle. Päätin pelata varman päälle.
  Ps. Isänsä mielestä hihan suut saisi olla väljemmät. Seuraavaan (?) sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä se on elää tässä ja nyt ja pitää Maripaidat silloin, kun niitä suostutaan käyttämään. :)

   Poista
 3. Sinulla on hieno taito, niin ihania ompeluksia. Upea kuva tuo ensimmäinen!
  -MaisaKaarina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa minulla oli ihan vara valita, mitkä kuvat laitan. Kameran takana on häärinyt poikien täti. Kiitos hänelle!

   Poista