keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kaunis vahinko

Halusin kokeilla, osaanko piirtää tällaisen mekon kaavaa: 

(Kuva on Peter Hahnin mallistosta)
Piirsin summittaisen kaavan. Pakastimen päällä sattui olemaan juurikin sopivasti raidallinen aikuisten t-paita, josta ajattelin tehdä lasten mekon koeversion. Korostan, että tässä vaiheessa kaava oli todellakin raakile. Täytynee myös mainita, että kangasta oli liian vähän. Tiesin sen jo tässä vaiheessa.

Saks, saks ja saumur, saumur. Muutamassa minuutissa mekko oli pääpiirteittäin kasassa, mutta ei näyttänyt yhtään ylläolevalta. Näytti kamalalta, rumalta, epäonnistuneelta. Just siltä, että kangas ei ole riittänyt eikä kaavaa ole mietitty loppuun asti. Niin, eikä kangas ollut kyllin laskeutuvaa tuollaiseen pussihelmaan.

Purin helman. Leikkelin ylimääräiset pois. Saumuroin uudelleen kasaan. Päätin lisätä etukappaleeseen sauman piilottajaksi rimpsunauhan. Ja koska kunnon hihoihin ei riittänyt enää kangasta, tein hihoistakin pienet lipareet. Melkein voisi luulla, että mekko on alun perin suunniteltukin tällaiseksi: 

Koko on 92/98.
Ihan kaunis vahinko.

5 kommenttia:

 1. Täähän on sievempi kuin tuo alkuperäinen =). Mullekin kävi kerran niin, että leikkasin kankaan väärin ja lopputuloksesta tulikin mieluisampi kuin alkuperäisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisihan se mukava onnistua tekemään se, mitä aikoikin, mutta tämä oli onnekas epäonnistuminen. Tykkään mekosta paljon.

   Poista
 2. Reipas, raikas ja nätti mekko :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan raikas mekko tuli tytölle. Tykkään kyllä tuosta alkuperäisestäkin, mutta sellaisen voisin haluta itselleni :) Taitaa nämä molemmat joutua (ennestään pitkälle) To do-listalle...

  VastaaPoista