torstai 5. tammikuuta 2012

Ei ihan joka pojalle

Löysin eilen kirpparilta edullisen Marimekon paidan. Miesten malli, koko 40, väritys musta-luonnonvalkoinen/haalea beige. Hihansuut olivat rispaantuneet, samoin kaulus ja kyynärpäät. Hipsuttelin kirjastoon, lainasin Ottobren (3/2010), piirsin paidan kaavat, leikkasin vanhan paidan osiin, muokkasin kaavoista enemmän Maripaidan näköiset ja leikkelin vanhasta uutta. Tänään ompelin.

 Paidasta tuli tällainen. Pyrin jäljittelemään mahdollisimman paljon alkuperäistä mallia. (En tiedä, saisiko näin tehdä. Voidaanko mua syyttää plagioinnista?) Tasku on ehkä vähän suurehko muuhun paitaa nähden, mutta lampaan mielestä se on oikein sopiva.

 Erityisen tyytyväinen olen näihin hihahalkioihin. En ole ikinä, koskaan, milloinkaan tehnyt tällaisia aiemmin. Onneksi lipaston päällä sattui olemaan erään "entisen" ompelijan opiskeluajan Vaatetusalan ammattitekniikka osa 3, jossa käsitellään juurikin halkioiden tekemistä. Nytpä osaan.

Tässä yrittää näkyä olalla ja hihan reunassa olevat kaksoistikkaukset, joita ei suinkaan ole tehty kaksoisneulalla, koska minulla ei ole kyllin leveää kaksoisneulaa. 
Paidan ehkä ainoa miinus on kaulus. Siitä tuli sittenkin liian lyhyt. Etureunojen olisi pitänyt yltää etukappalaiden nappilistojen reunaan asti. Kauluksen napin kyllä saa kiinni, mutta se ei ole samalla suoralla muiden nappien kanssa. Mur!

  Kun on 110-senttinen poika ja (äiti) tykkää Marimekosta, voi saada Vaatekomeron tädiltä entratun paidan. Ei sitä sentäs joka pojalle Jokapoikaa.

5 kommenttia:

 1. Hieno paita. Kai sitä saa matkia, kunhan ei vaan myyntiin tee. Eli itselle kyllä saa tehdä, näin mie oon käsittänyt :)

  VastaaPoista
 2. Eli nyt sinun täytyy lahjoittaa se paita.:) Mielestäni vanhasta saa tehdä uutta, mutta Marimekon nimeä et voi laittaa siihen?
  Minulla olisi tuolla valkea harmaa marimekon naisten 36 jokapoikapaita josta pitäisi tehdä 80cm tai 86cm pojalle paita.

  VastaaPoista
 3. Maisku: Ei näitä sarjatuotantoon ole tulossa. :) Piti vain saada testata, olisiko minusta paidantekijäksi.
  Werhoutuja: Ensin ajattelin ihan vitsinä ommella alkuperäisen pesumerkin niskaan. (Oli siinä kyllä sekin pointti, että pesumerkissä kielletään 40-asteen pesu ja kehotetaan pesemään 60-asteessa.) Sitten tuli mieleen, että jos paita jostain syystä ajautuu vielä pojalta jollekin toiselle, ei pidä antaa luulla, että paita olisi aito Jokapoika.

  VastaaPoista
 4. Täällä äiti (ja poika) odottavat Jokapoikaa kotiin :) Näyttää oikein hyvältä.

  Katsotaanpa, mikä päivä tullaan käymään.

  VastaaPoista
 5. Olin jo sanoa että heti meille äidin paidan kaveriksi, mutta tämähän taisikin olla varattu. Poijalla on jo entinen pieni.
  Elli taas

  VastaaPoista