tiistai 24. tammikuuta 2012

Haastetta kerrakseen

 Sain muutama päivä sitten kukkaronlukon ja ehdotuksen, että opettaisin muutamalle naiselle, kuinka lukollisia pussukoita ommellaan. Yksi lukija kyseli taannoin, milloin minä alan applikoida. Ompeluelämää-ryhmässä oli haaste tehdä kassi, laukku tai reppu. Yhdistin nämä kaikki haasteet. Sain aikaan pussukan, johon on applikoitu föögeli.

 Oma arvio toteutuksesta: Pussukan muoto on hyvä ja kaava sopii siis käytettäväksi mahdollisessa opetussessiossa. Pussukka on vuoritettu, mutta päällikankaaseen olisi kannattanut silittää vaikka liimaharso. Olisi tukevampi. Samalla applikoiminen olisi helpottunut.
Applikointia pitää vielä harjoitella. Monta kertaa meni langat syrttyyn ja pari kertaa piti ratkoa. Jos olisi ollut järkevä, olisi ensin kokeillut tikkiä johonkin tilkkuun ja vasta sitten alkanut ommella lintua. Mutta minä olen liian malttamaton mihinkään koevedoksiin. Föögelin silmä on huono. Sitä paitsi neula nykäisi sinisestä kankaasta yhden langan liikenteeseen niin, että nyt linnulla on ohimolla valkoinen vauhtirantu. Nokka ja jalat voisivat näkyä paremmin.


3 kommenttia:

 1. Oisko aplikointi vähi helepompaa, jos laittas kakspuoleisella liimakankaalla ensin kuvan kasaa ja kiini kankaasee. Ois tukeva ommella, kuva pysys paikallaa ja kasassa, eikä lähtis langat liikenteesee kankaasta. Minä ainai laiskana ja toistaitosena varmistasin sen vähäsenni onnistumise nui :)

  Näin siis Sisilisko

  VastaaPoista
 2. Sisilisko: Järkevä ompelija tekisi ehdottamallasi tavalla, mutta minä en ole järkevä, vaan kokeilunhaluinen.

  VastaaPoista
 3. Vau - luova osaa yhdistellä materiaaleja, tehtäviä, kokeiluja! Hauska pussukka ja lintu tekee siitä persoonallisen. :)

  VastaaPoista