lauantai 7. tammikuuta 2012

Karoliina kuntoutuksessa

 Karoliinalle oli tullut iän myötä monenlaista kremppaa: Oli lähtenyt silmästä ripset, kääntynyt koko silmä nurin, maha revennyt ja sisuskalut pyrkineet pihalle. Kyllä Karoliinalle oli ensiapua annettu, mutta hän tarvitsi myös pidempiaikaista hoitoa ja kuntoutusta.
 Karoliina tuli minulle viime isänpäivänä. Hoidin mahan kuntoon (=ompelin uuden keskivartalon) heti piakkoin, mutta raajojen takaisin kiinnittäminen olikin työläämpää. Siinä meni tovi jos toinenkin. Sitten tulivat joulukiireet ja silmä sai jäädä repsottamaan ja täytteet torson viereen.
Tänään minulla oli taas aikaa Karoliinalle. Hain aamupäivällä kaupasta tekoripset, keräsin kaikki oletettavasti tarvittavat tavarat kasaan ja ryhdyin silmälääkäriksi.

Tarvekalut: Karoliinan pää, kahdet pinsetit, tekoripset, liima, pieniä meisseleitä, mattopuukko (?), nahkahanskat ja kupillinen hibiscus-teetä. Hyvä se on varautua huolella. Tosin en tarvinut näistä puoliakaan. Sen sijaan tarvitsin parsinneulaa ja sinitarraa.

 Sinitarralla kiinnitin silmän paikoilleen, että se ei liikkunut ripsiä kiinnitettäessä. Parsinneulalla laitoin liiman ripisien tyveen.

 Valmis silmä. Liima on kuivunut ja ripset on lyhennetty. Liimaa on näköjään valskahtanut vähän pupilliinkin, pitänee puhdistaa Sinolilla. Silmä ei toimi edelleenkään moitteettomasti. Se menee kyllä kiinni sujuvasti, mutta aukeamisen kanssa on niin ja näin. Yksi syy liene siinä, että silmän toinen kannatintappi on poikki.

Kuntoutus onnistui mielestäni 95 prosenttisesti. (Silmän toimivuus ei ollut tavoitelistalla.) Nyt Karoliina tarvitsee vain hyvää kotihoitoa.

Ps. Tänään sain toisenkin viime vuoden puolella aloitetun projektin valmiiksi. Puodin puolella on uusi lastentakki. Käypäs katso!

4 kommenttia:

 1. Hyvä se on varautua huolella. Oliko se tee sinulle vai Karoliinalle?:) Kuulin nimittäin joulun aikaan, että lehmätkin juovat joskus kahvia.

  Karoliina on kyllä vähän sen näköinen, että tarvitsisi pientä maskeerausta myös. Mitä liimaa käytit ripsiin?

  VastaaPoista
 2. Itse minä teen join. Ja oli hyvää.
  Tekoripsien mukana oli liimaa ja laitoin sitä ensin. Sitten tajusin, että se ei välttämättä ole kovin pitävää, koska pitää kai ne irtoräpsyttimet saada silmästä poiskin - noin niin kuin oikeassa käytössä. Jatkoksi laitoin ihan Kiillon "Kodin ja koulun Yleisliimaa".

  VastaaPoista
 3. Kaunis Karoliina ja aika taitava nukketohtori. Onkohan Karoliina kenties lapsuuden tuttuja? Muistin eilen illalla ihan yllättäin, että meillä oli äidin ompelemat suuret mollamaijat: Vellinaama ja auringon polttama. Muistanetko?
  Elli, joka ei jaksa kirjautua

  VastaaPoista
 4. Karoliina on kotoisin Itä-Suomesta.
  Muistan Vellinaaman ja Auringon polttaman nimien tarinan, mutta muuten en nukkeja muista.

  VastaaPoista