perjantai 20. tammikuuta 2012

Lupauksien lunastusta

 Hui! Uusin Jokapoika-paita livahti käsistäni ennen kuin ehdin osoittaa kameralla sinne päinkään. Kuvaamatta jäi, mutta josko saisin uudelta omistajalta kuvia.
Lupasin laittaa kuvan myös verhosta, jonka sain kirpparilta. Se näyttää tältä:

 SI26 Nyt olisi kiva osata oikea kangastermistö. Nimittäin tämä kankaan kuvailu on hieman haasteellista. Puuvillaa tämä on, siitä ei epäilystäkään, mutta kankaan pinta on erikoinen. Se ei ole tasainen, vaan siihen on kudottu jonkinlaista kohokuvioa. Tai siis, se sidos muodostaa sellaisen kuvion. Tai, tai, tai joitain. Vähän samaan tapaan kuin esimerkiksi vohvelikankaassa. Klikkaa kuvaa suuremmaksi, niin ehkä se siitä selviää.
Mitä tästä tekisi? Sommittelin jo jakkaran päälliseksi, mutta värit ei ihan soinnu sisustukseeni. Tästä riittäisi vaikka lasten takkiin. Reikiä kankaassa on runsaasti, mutta ne voi kiertää.
Mitä kukkia nuo ovat? Neilikkaa ja jotain muuta?

SI27 Eilinen intuitio: pitää käydä yhdellä kirpparilla, koska siellä on varmaan alennusmyynti. Oikein arvattu. Oli siellä. Kaikki vaatteet ja kengät puoleen hintaan. Vihdoin raskin ostaa tämän kotitakin/-mekon, jota olen käynyt ihailemassa monta kertaa.
Plussat: väri, kuviot, materiaali (vahva puuvilla).
Miinukset: paljon saumoja = vähän yhtenäistä kangasta = rajoittaa tekemistä, hinta (edelleenkin).
Tästäkin olen jo ommellut mielessäni monta takkia. Takkikankaaksi tämä onkin aivan erinomainen.

Tänään en ompele. Sen sijaan siivoan, hoidan itseäni ja ruokakauppailen. Ehkä illalla vähän suunnittelen, mitä ompelisin seuraavaksi.

2 kommenttia:

  1. Mukavia löytöjä taasen! Mulla on vastaavaa materiaalia olevia retroja kuin ensimmäinen neilikka-verho.. eli joo mun silmäänkin näyttää lähinnä neilikalta!

    VastaaPoista
  2. Ai niin, ja vuori taipuu vuori-vuorin, niinkuin meinasitkin!

    VastaaPoista