keskiviikko 31. elokuuta 2011

Takkia tarvitsi tyttönen

 Eräs lukija toivoi lisää kuvia tilausompeluksistani. Minun piti sanoa, että eipä niitä ole. Vaatteet ja muut lähtevät aina niin vilkkaasti maailmalle, että en ehdi niitä kuvaamaan. Ja vaikka ehtisinkin, kuvittaisin blogiani mieluummin otoksilla, jossa vaate on käytössä. Yleensä laitan lähetyksen saatekirjeeseen toiveen, että asiakas kuvaisi vaatteen lapsen päällä ja lähettäisi kuvan minulle. Kuvia on tullut vähän, vain muutamia. Ptruu äidit ja isät, älkää nyt loukkaantuko ja ottako tätä soimauksena. Ymmärrän, että teillä on muutakin tekemistä kuin huolehtia minun blogini sisällöstä. Mutta jos vain suinkin on aikaa ja tilaisuutta, niin lähettäkää kuvia. Tämä toive koskee kaikkia teitä, joiden tilaamista vaatteista ei ole kuvaa blogissa.

Tämä alla olevan takin kuvasin asiakkaalle ennen lähettämistä. Kävi nimittäin niin, että minulla ei ollut sellaista kangasta, jota asiakas toivoi. Kirppari kuitenkin pelasti minut kiipelistä ja niinpä ompelin takin ja lähetin vasta valmiista tuotoksesta kuvan ja kysyin, että kelpaisiko tällainen. Hyvin kelpasi.


 Takin päällikangas on puuvillasatiinia. Pääntieltä kurkkiva lammas ei kuulunut kauppaan. Se vain halusi kuvaan.

 Vetoketjun alle ompelin tuulisuojan.

 Hihan takasaumassa kyynärpään kohdalla on muotolaskos. Tässä sitä on vähän vaikea huomata, mutta laskoksen tarkoituksena on antaa kapeassa hihassa liikkumatilaa kyynärpäälle. Käden saa esimerkiksi helpommin koukkuun.

 Huppu ei ole hiippa eikä pyöreä, vaan katkaistu hiippa. Sellainen sopi mielestäni hauskasti kukkiin, jotka ovat hieman kulmikkaita.

Takissa on on ohut valkoinen tikkivuori. Joutuivat hakemaan sen kangaskaupassa varastosta, koska ostopäivä oli elokuun alkupuolella tai heinäkuun lopussa tai joskus silloin, kun syysmallistot eivät olleet vielä esillä.

Olen ommellut jo ensimmäiset joululahjatkin. Ei, minä en kuulu niihin, jotka aloittavat joulun lokakuusta. Joulu kuuluu jouluviikolle. Tämä maininta vain siksi, että jos tiedät jo nyt haluavasi jotain pukinkonttiin, kannattaa toimia ajoissa. En lupaa tehdä seitsemää takkia ja viittätoista mekkoa joulunalusviikolla.

4 kommenttia:

 1. Oh, miten ihana takki. Tuollaista minäkin käyttäisin jos olisin pikkutyttö (tai saattaisinpa pitää vieläkin). Eikös tuosta kankaasta ole lippilikin?
  Takki valmistui minullakin, pitänee esitellä se sinulle kunhan saan siitä kuvia.

  VastaaPoista
 2. Tunnen syyllisyyttä :) Riittäiskö kuvat vaatteista hengarissa, vai onko paremmat päällä olevana? (jos valitset a, saat kuvat huomattavasti nopeammin, kuin valitessasi b...) ;)

  VastaaPoista
 3. Hennis: juuri syyllisyyttä tästä postauksesta ei kenellekään pitänyt tuleman. Hus syyllisyys, poispois!

  Valitsen tietenkin b:n. Järjestä lasten kanssa muotinäytös, niin saat kerralla kuvattua kaikki.

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta. Pyritään toteuttamaan.. ;)

  VastaaPoista